miercuri, 10 februarie 2010

Rețete mâncare bebeluși 4 - 12 luni


Am găsit un site care promova mâncare pentru bebeluși la borcan. Dat fiind că tot stau acasă și ”serviciul” meu de acum este să cresc un bebe sănătos, optez pentru a găti mâncarea bebelușului din produse proaspete. O fi bună și mâncarea la borcan, nu știu, nu pot să-mi dau cu părerea, poate pentru mămicile care se re-întorc la serviciu devreme și n-au timp să gătească. Mare parte din produsele de papa pentru bebeluși aveau înșirate ingredientele din care-s făcute, așa că, ce m-am gândit eu: dacă borcănelele au în amestec diverse alimente de ce n-ar fi bune și amestecate acasă, așa că o să postez ingredientele și recomandările de vârstă în ideea unor rețete de papa pentru bebelușii noștri. Încă nu le-am testat dar le voi încerca și eu; nu văd de ce n-ar fi bune combinațiile. Cu mențiunea că în loc de vitamina C o să încerc să pun câteva picături de lămâie și în loc de sare iodată am să folosesc înlocuitor de sare care are mai mult potasiu și mai puțin sodiu. Ingredientele le fierb și le pasez cu mixerul. Astăzi i-am făcut orez fiert în supă de cocoș cu legume - morcov, pătrunjel, păstârnac, făcut piure cu mixerul și adăugat puțină sare.
de la 4 Luni - Piure de spanac cu cartofi - spanac, cartofi, lapte integral, smântână, vitamina C.
4 L Amestec de legume - morcovi, cartofi, conopidă, mazăre, apă, ulei vegetal.
4 LPiure de dovleac cu cartofi - dovleac, cartofi
4 LLegume cu orez - morcovi, mazăre, orez, lapte integral
4 LPui cu orez și legume - legume (morcovi, mazăre, roșii), orez, pui, ulei vegetal, condimente, sare iodată.
4 LVițel cu legume și cartofi - legume (morcovi, cartofi, porumb dulce), lapte integral, carne de vițel, ulei vegetal, sare iodată.
6 L Piure cu caise și banane - 50% caise, 30% banane, amidon din orez nemodificat, vitamina C.
6 LPiure de legume - morcovi, cartofi, porumb, chimen dulce, păstârnac, ulei vegetal
6 LCereale cu banane - banane, suc de măr, suc de lămâie, griș de orez, vitamina C.
6 LPiure cu pui și morcov - legume (morcovi, cartofi, porumb dulce, ceapă), carne de pui, griș de orez, smântână, amidon de orez, amidon modificat de porumb, uleiuri vegetale, sare.
6 LOrez cu banane și piersici - piure de piersici, piure de banane, griș de orez, acid citric, vitamina c, vitamina B1.
6 LPiure de pește cu orez și legume - legume (morcovi, cartofi, porumb dulce, păstârnac, ceapa), lapte integral din lapte praf, pește alb, orez fiert, griș de orez, smântână, suc de lămâie concentrat, uleiuri vegetale, sare.
6 LCurcan cu mazăre - legume (mazăre, cartofi, ceapă, păstârnac, morcovi), piept de curcan, griș de orez, amidon de porumb modificat, amidon de orez, uleiuri vegetale, sare.
7 L - Piure cu morcovi și cartofi - morcovi, cartofi, pui, ulei vegetal, sare iodată
7 L Piersici cu caise și cremă de brânză - Desert de servit între mese -piure de piersică 25%, piure de caise 17%, lapte degresat, cremă de brânză 8%, amidon, orez, suc de lămâie și vitamina C.
8 L Conopidă cu cartofi și pui - Legume (cartofi, conopidă), pui, orez fiert, ceapă, ulei vegetal, amidon de orez, sare de masă iodată, piper alb.
8 LPui cu roșii și cartofi - Orez, cartofi,carne pui, tomate, ulei vegetal, sare iodată, condimente
8 L Tagliatelle cu pește în sos de broccoli și smântână - tagliatelle preparate, morcovi, pește (cod), brocolli, orez preparat, smântână, ceapă, ulei vegetal, suc de lămâie, amidon, sare iodată.
12 L - Paste cu pește și legume în sos de roșii - paste preparate, roșii, morcovi, pește (cod), brocolli, orez preparat, smântână, praz, ulei vegetal, țelină, suc de lămâie, amidon, sare iodată.
12 LPiure de pui cu legume - legume (morcovi, mazăre), cartofi, carne de pui, ulei vegetal, sare iodată.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu